Aihearkisto: Yleinen

Isä ja Poika valtaavat lavan lokakuussa

Syksyn tullen saa Napsan lavalla ensiesityksensä Sonja Hyvösen käsikirjoittama ja ohjaama uutuusnäytelmä Isä ja Poika.

Intensiivinen lyhytnäytelmä sijoittuu mökkimaisemaan ja kertoo mutkikkaan isä-poikasuhteen yhteisistä muistoista sekä sanomattomista sanoista. Tästä lyhyestä mutta ytimekkäästä esityksestä löytää jokainen varmasti kosketuspintaa niin perhesuhdekiemuroihin, kuin sukupolvien välisiin eroihinkin. 

Napialan Työväennäyttämöllä rooleihin astuvat Pekka Tamminen ja Janne Saarela.

Esitykset ovat lokakuussa 2023 Tervakosken seuratalolla seuraavasti:

La 14.10. klo 17:00 Ensi-ilta – loppuunmyyty
Su 15.10. klo 15:00
To 19.10. klo 19:00
La 21.10. klo 18:00
Su 22.10. klo 16:00

Liput: 15 / 10 e

Lippuvaraukset: info.napsa@gmail.com, puhelimitse arkisin klo 17-20 numerosta 041 363 6827, tai Facebookin kautta viestiä laittamalla.

Esityksen kesto noin tunti. Lämpimästi tervetuloa!

Kalenteritytöt valloittavat helmikuussa!

 

No nyt meillä on mahtavia uutisia! Ystävänpäivänä 14.2.2020 saa ensi-iltansa Kalenteritytöt. Näytelmän ohjaa Sanna Saarela ja lavalla nähdään joukko mielettömän rohkeita naisia, miehiä unohtamatta. Olemme aivan varmoja, että tämän haluaa nähdä kaikki!! Ja eihän näytelmä, jossa hyvän asian puolesta tehdään nakukalenteri olisi mitään, jos ei sitä kalenteria olisi ihan oikeasti tehty. Joten nyt sulla on mahdollisuus ostaa ensi vuodelle kalenteri, joka on pikkaisen kuumempi ja hauskempi, kuin ne kaupan perus maisemakalenterit. Ensimmäiset painotuoreet kalenterit on mahdollista ostaa huomenna 23.11. Keltaisen talon kulttuurikahvilalta. Nähdään siellä!

Punahukka saa ensi-iltansa 9.2.

Jälleen se aika vuodesta kun napsa voi esitellä uuden näytelmänsä!

Konduktööri Pekka tulee uskoon ja haluaa korjata kaikki tekemänsä virheet, mutta saa vain sotkettua itsensä ja läheistensä elämän. Hänen vaimonsa Elina ei kaipaisi mitään lisähuolia, kun adoptioasiakin on viimein etenemässä. Seppo-veli taas on käärmeissään tuottoisan salakuljetusbisneksen loppumisesta. Kun sisarpuoli Katja saapuu Venäjältä, joutuu Pekka kysymään itseltään kuinka vahva hänen uskonsa lopulta on ja kykeneekö hän myös toteuttamaan sitä teoillaan. Hänen mukanaan kriisiin ajautuu pastori Martti, jolta uupumus on vienyt intohimon työhön.

Käythän varmistamassa itsellesi paikan ja varaamassa lipun osoitteesta: https://www.ideaticket.fi/servlet/ideaticket/napsa/

Näytösajat ovat:

La 9.2. Klo: 16:00

To 14.2. Klo: 19:00

Su 17.2. Klo: 15.00

Ma 18.2. Klo: 19:00

To 21.2. Klo: 19:00

La 23.2. Klo: 17:00

Ma 25.2. Klo: 19:00

La 2.3. Klo: 17:00

Su 3.3. Klo: 15:00

Tervakoski 2 näytelmä

ke 13.9.2017
Tervakoski 2 näytelmä hyppää suoraan asiaan. Vuosi on suurin piirtein sama mihin jäätiin Tervakoski 1 näytelmässä, mutta tarina aivan eri. Tehdas ja koko kylä kohtaavat haastavia aikoja, kun lama ja omistajanvaihdokset heiluttavat perustaa.
Tervakosken paperitehdas tarjoaa työpaikan, kodin ja harrastusmahdollisuudet. Naapurit ja kummin kaimat ovat kaikki töissä tehtaalla, kuka missäkin tehtävässä. Toiset ovat johtajia ja toiset työläisiä, se ei jää epäselväksi, kuitenkin samassa kuorossa voidaan laulaa vaivatta vierekkäin.
Mutta miltä tämä kaikki näyttää ulkopuolisen silmin? Kun Jaffa muuttaa vaimonsa kanssa Tervakoskelle ja yrittää löytää paikkansa, niin kuinka tämä tiivis Tervakosken yhteisö ottaa vastaan muualta muuttajat? Kuinka selvitä kaikista kirjoitetuista ja kirjoittamattomista säännöistä? Miten löytää oman paikkansa? Ja mikä meille kaikille on loppujen lopuksi kaikkein tärkeintä?

Jännittävää!
Huomenna on ensimmäinen tapaaminen koko työryhmän kanssa! Näyttelijät saavat roolinsa ja työryhmä pääsee esittelemään alustavat suunnitelmansa.
Käsikirjoittaja Metti on tehnyt upean, monitasoisen tekstin, josta olen kasannut ohjaussuunnitelmaa viime keväästä lähtien. Näyttämöllistän kohtauksia, hahmottelen rytmiä, tunnelmaa, visuaalisia raja-aitoja, pohdin roolitusta ja kokonaiskuvaa.
Tämä hetki tuntuu tärkeältä, olen jonkin suuren edessä. Tuntuu että on niin paljon sanallistettavaa ja sanottavaa, että meinaa pakahtua. Miten ihanaa on päästä huomenna aloittamaan tämä yhteinen matka. Jännittää myös, sillä tämä on se ensimmäinen todellinen tulikoe: löytävätkö näyttelijät oman suhteensa tähän teokseen, puhutteleeko se heitä yhtä lailla, vaikkakin aina erilailla? Puhutaan pienestä kylästä Janakkalan kunnassa, mutta yhtä hyvin voitaisiin puhua koko maailmasta. Pienten asiat ovat isojen asioita ja kaikki se on meidän.

Vatsanpohjassa perhosia, mutta mieli kirkkaana matkamme alkaa, olkoon se täynnä seikkailua ja iloa!

Sanna Saarela
ohjaaja

http://tervakoski.napsa.eu/