Seitsemän harjoitusta ensi-iltaan!

Joka yö Avoimien Ovien Päivä seikkailee unissa ja ohjaussuunnitelma muuttuu mitä hurjimpiin suuntiin! Näyttelijöiden ja varmasti myös yleisön onneksi unimaailma ja tosielämä vielä kuitenkin erottuu herätessä, vaikka välillä joutuukin hetken hieromaan unihiekkaa silmistä.Seitsemän harjoitusta ensi-iltaan… Tarkoittaa sitä että minun kohdallani luopumisprosessi on kohta käsillä. Kohta tämä minun ”lapseni” pääsee näytille ja siitä tulee näyttelijöiden ja katsojien omaisuutta. Joka kerta luopumisen hetkeen liittyy ristiriitaisia tunteita, rakkaus ja haluttomuus luopua ja samalla ylpeys siitä mitä me olemme yhdessä synnyttäneet. Tyhjyyden tunne ja suru, kun paljon tilaa vienyt prosessi on päätöksessä mutta samalla myös ymmärrys uuden mahdollisuudesta…. Kaikkia näitä tunteita käsittelee myös Asta, päähenkilömme Avoimien Ovien Päivässä. Itsenäistymistä ja irtipäästämistä koko tunnekirjossaan. Irtipäästäminen ja luopuminen kuuluu meidän elämäämme olennaisena osana. Jostain täytyy luopua, että jotain uutta voi saada tilalle. Eikä mitään voi säilyttää ikuisesti, ei ainakaan pakolla. Jokaisella asialla, ihmisellä ja elämäntilanteella on aikansa ja paikkansa. Niistä kuuluu nauttia silloin, muistella ilolla jälkeenpäin mutta mennä innokkaasti eteenpäin.

Niinpä siis nautin vielä viimeisistä viikoista, päästän ilolla irti ja katselen ylpeydellä tämän ”lapsen” itsenäistä taivalta! Nimittäin tästä lapsesta olen erityisen ylpeä!

Ohjus

Sanna Saarela, Ohjaaja