Arkistot kuukauden mukaan: helmikuu 2016

Kesänäytelmän ohjaaja esittäytyy!

Misa Palander

Misa Palander


Hyvät naiset ja herrat, Misa Palander!

Misa Palander (s.-71) on helsinkiläinen näyttelijä, ohjaaja ja teatteriopettaja. Palander on tällä hetkellä virkavapaalla Lahden kansanopiston teatterikoulutuksen vastuuopettajan työstä ja toimii freelance-näyttelijänä  ja ohjaajana. Seuraavaksi Palander näyttelee mm. Johanna Vuoksenmaan tulevassa tv-sarjassa Ex-onnelliset. Teatteriohjauksia hänellä on takanaan lähes 40. Palander on myös Improvisaatioryhmä VSOP:n perustajajäseniä. Napialan Työväennäyttämöllä Palander vierailee ohjaajana ensimmäistä kertaa tulevana kesänä. Jussi Kylätaskun näytelmää Mies joka ei osannut sanoa ei, Palander kuvailee seuraavasti:

Kukapa meistä keski-ikäisistä ei muistaisi Risto Jarvan elokuvaa, jossa Antti Litjan esittämä Aimo on pulassa kiltteytensä kanssa! Supermarketteja nousi pelloille jo 1970-luvulla ja yhä nyt 40 vuotta myöhemmin saamme pelätä, että isommat tulevat ja syövät pienet mennessään.

Kylätaskun näytelmässä on kesä ja oman kylän poika tulee isosta maailmasta takaisin kotiin ja koittaa olla kaikille mieliksi. Ujo mies rakastuu ihanaan Millaan, mutta tarvitaan miljoona väärinkäsitystä ja vähintään yhtä monta tilannetta, jossa olisi pitänyt uskaltaa sanoa ei, ennenkuin onnellinen loppu häämöttää.

Kesäteatteri on valloittava suomalainen perinne, jonka vaaliminen on kunniatehtävä. Suomalainen kesäteatteri vaatii suomalaisia näytelmiä. Tarinoita MEISTÄ ja meidän elämästämme. Kesäteatteriin tullaan viihtymään ja eläytymään, nauramaan ja koskettumaan. Kesäteatteri on yhteinen tapahtuma, jonka kokeminen on yhteisöllistä ja tärkeää. Se kokoaa ihmiset yhteen pohtimaan maailman menoa ja nauramaan hyväntahtoisesti kaikelle, ja ennenkaikkea itsellemme.

Kesällä 2016 Napialan Työväennäyttämöllä saunotaan, telttaillaan, lauletaan ja rakastetaan. Tervetuloa mukaan viihtymään!